Anglijas dienvidu piekrasti piemeklē «ķīmiska dūmaka»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu policija un ugunsdzēsēji svētdien brīdināja Anglijas dienvidu piekrastes iedzīvotājus palikt mājās un evakuēja cilvēkus no pludmalēm pēc ziņām, ka šo rajonu piemeklējusi «ķīmiska dūmaka», radot kairinājumu cilvēku acīs un rīklē. Pašlaik dūmaka izklīdusi, bet tās iemesls joprojām nav zināms, vēsta «Sky News».

Apmēram 150 cilvēki saņēmuši medicīnisko palīdzību slimnīcā, ziņo CNN. Policija brīdinājusi, ka cietuši varētu būt vēl «simtiem citu».

Saseksas grāfistes policija paziņoja, ka šī «dūmaka» «izraisījusi diskomfortu cilvēkiem [Saseksas] piekrastē no Īstbornas līdz Bērlingepai», un aicināja cilvēkus izvairīties no vietējām pludmalēm un palikt mājās ar aizvērtiem logiem, ja mājas atrodas krasta tuvumā.

«Šķiet, ka to izraisījusi nezināma dūmaka, kas nāk no jūras puses, bet avots vēl nav noskaidrots,» paziņoja policija. «Ārkārtas dienesti sniedz medicīnisko palīdzību cilvēkiem Bērlingepā un evakuē cilvēkus no šā rajona.»

Saseksas policijas galvenais inspektors Brūss Metjūzs tviterī rakstīja, ka «kairinošas gāzes» «mākonis» virzās uz Īstbornas un Bekshilas rajoniem Saseksā.

Versija, ka «mākonis» atceļojis no Francijas ziemeļiem, ir «maz ticama», norādījis britu meteoroloģiskais dienests.

Izvirzīta cita versija, ka pie dūmakas rašanās vainojams kāds garāmbraucošs kuģis, taču arī tā nav oficiāli apstiprināta.

«Lai kas tas bija, tas smirdēja pēc degošas plastmasas,» portālam «The Independent» sacīja jūras glābēju organizācijas RNLI pārstāvis Bobs Džefrijs. «Vakar tas stāvēja un nekustējās, jo nebija vēja. Taču šķiet, ka šodien mākonis ir izklīdis.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu