Britu parlamentāriešiem būs jāatmaksā šķērdētā valsts nauda (19)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas likumdevējiem pēc parlamentāriešu izdevumu skandāla, kas pagājušajā gadā satricināja visu lielāko politisko partiju reputāciju, nāksies valsts kasē atmaksāt vairāk nekā 1,1 miljonu mārciņu.

Tomass Legs, kurš vadīja likumdevēju dienesta dzīvokļiem tērēto līdzekļu revīziju, atzinis, ka līdzšinējā sistēma bijusi ļoti nepilnīga.

"Ņemot vērā dominējošo caurskatāmības trūkumu un pret ieņemamo amatu izrādītās cieņas kultūru, algu biroja lēmumiem trūka leģitimitātes," teikts Lega ziņojuma ievadā.

Līdz šim veiktas 752 esošo un bijušo parlamentāriešu tēriņu revīzijas, un nedaudz vairāk kā pusei no viņiem uzdots atmaksāt valsts kasē nepamatotos izdevumus. Lielākā summa, ko nāksies atmaksāt vienam no likumdevējiem, pārsniedz 42 000 mārciņu.

Revidenti par pārmērīgiem izdevumiem, piemēram, atzinuši mājas apkopšanas maksu, kas gada laikā pārsniegusi 2000 mārciņu, kā arī 1000 mārciņu, kas maksātas par dārznieka pakalpojumiem.

Legs norādīja uz atsevišķiem gadījumiem, kad parlamentāriešu tērētā nauda nonākusi viņu radinieku, biznesa partneru vai padoto kabatās. Šādi maksājumi atzīti par neētiskiem, un tie pilnībā atmaksājami.

Skandāls, kas pagājušajā gadā izraisīja plašu sabiedrības sašutumu, licis aptuveni 140 likumdevējiem jau paziņot, ka šā gada vēlēšanās viņi vairs nekandidēs.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu