Grībauskaite nebrauks uz Maskavu 9.maijā (102)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite nebrauks uz svinībām Maskavā, kas veltītas Uzvaras dienas 65. gadadienai.

 Viņa teikusi, ka Dmitrijs Medvedevs viņu uzaicinājis ierasties sev ērtā laikā, lai apspriestu divpusējās attiecības.

“Tas nesīs vairāk labuma nekā vizīte par godu jubilejai,” ceturtdien teikusi Lietuvas prezidente.

“Es domāju, ka Krievijas puse uzvedas ļoti korekti. Aicina uz sadarbību, attiecību attīstību un divpusējo tikšanos apspriešanu, bet nenoliek mūs stāvoklī, kurā mums būtu neērti atbildēt uz piedāvājumu,” saka Grībauskaite, atbildot uz jautājumu, kādēļ Krievija uzaicinājusi uz 9.maiju Latvijas prezidentu, bet viņu nav ielūgusi.

Oficiālu ielūgumu uz 9.maiju Lietuva nav saņēmusi, bet Latvijas prezidentu Valdi Zatleru uz svinībām uzaicināja Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, tiekoties ar Latvijas prezidentu Helsinkos. Igaunijas galva Tomass Hendriks Ilvess dosies uz 9.maija svinībām pēc savas iniciatīvas.

Lietuvas prezidente aicinājusi Medvedevu uz 11.marta divdesmitgadi Viļņā. Uz jautājumu, vai viņa dosies uz Maskavu, viņa atbildējusi, ka vispirms sagaidīs 11.martu.

 Krievijas valsts galva paziņojis, ka Viļņā 11.martā neieradīsies. “Es pateicos par ielūgumu uz Lietuvas neatkarības atjaunošanas divdesmitgadi. Vēlos apsveikt jubilejā un novēlēt Jums un visiem Lietuvas iedzīvotājiem vispusēju veiksmi,” teikts Medvedeva vēstulē.

Grībauskaite paudusi, ka tiek gatavotas vairākas vienošanās un ka attiecību uzlabošana ar Krieviju ir lietderīga abām pusēm.

 Uz Uzvaras dienas sešdesmitgadi Maskavā no Baltijas valstu prezidentiem ieradās tikai Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu