Ugandā, iespējams, atdzimušas bakas (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/robincd123

No Ugandas austrumiem pienākusi informācija par inficēšanos ar bakām, kas jau gadu desmitiem tika uzskatītas par iznīcinātām visā pasaulē. Šādu informāciju izplatījusi Pasaules veselības organizācija, vēsta NEWSru.com.

Šobrīd Pasaules veselības organizācija pārbauda saņemto informāciju. 1979.gadā organizācijas eksperti atzina bakas par likvidētām un pārtrauca vakcināciju pret šo slimību.

Pēdējais dabīgās saslimšanas gadījums fiksēts 1977.gadā Somālijā. 1978.gadā ar šo slimību netīšām inficējies kāds laboratorijas darbinieks.

Bakas var izraisīt divu tipu vīrusi. Vienā no tiem nāve iestājas 20-40% gadījumu, otrā 1-3%. 20.gadsimtā bakas aiznesušas 500 miljonu cilvēku dzīvību.

Dažu cilvēku inficēšanās varētu neradīt epidēmiju, tomēr radītu virkni problēmu. Piemēram, 1972.gadā ar bakām slims albānis ieradies Vācijā un tikai septītajā dienā viņam noteikta diagnoze. Vācu mediķiem nācies ievietot karantīnā 678 cilvēkus un vakcinēt 78 tūkstošus.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu