Krievi nodedzina veselu ciemu, cerot uz jaunām mājām kompensācijā (150)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vladimiras rajonā Krievijā kāda ciemata iedzīvotāji nodedzinājuši paši savu ciemu. Tā kā Krievijā patlaban plosās plaši mežu ugunsgrēki un nodegušas arī daudzas mājas, valsts cietušajiem solījusi atbalstu. Kāda ciemata iedzīvotāji nolēmuši uzlabot savus dzīves apstākļus visai savdabīgā veidā, ziņo newsru.com.

Vladimiras rajona ciematiņa iedzīvotāji no dažādiem avotiem padzirdējuši, ka jaunus mitekļus uzticēts būvēt kādai vācu kompānijai. Turklāt būvēti tikšot energoefektīvi "zaļie mitekļi". Vietējie izlēmuši, ka šādu iespēju garām nedrīkst laist - tikusi sasaukta iedzīvotāju sapulce un veikts slepens balsojums - pielaist uguni pašu ciematam un ar to necīnīties.

Par slepeno sazvērestību medijiem izstāstīja vietējais iedzīvotājs Andrejs, kurš pret bīstamo plānu iebilda. Vietējie pat esot ņēmuši vērā uguns izplatības ātrumu un vēja virzienu. Andrejam pārējie solījuši, ka līdz viņa miteklim uguns nemaz nenonākšot.

Andrejs medijiem arī paudis pārliecību, ka šis nav vienīgais šāds gadījums Krievijā.

Citviet Krievijā patlaban jau sākta kompensāciju izmaksa tiem iedzīvotājiem, kuru mājokļi nodeguši saistībā ar mežu ugunsgrēkiem. Varas iestādes jau fiksējušas vairākus krāpniecības gadījumus, kad cietušie kompensāciju centušies saņemt divreiz.

Cietušajiem sola lielas kompensācijas

Premjerministrs Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā parakstījis rīkojumu, kas paredz atbalstu tiem Krievijas iedzīvotājiem, kas no postošās dabas stihijas cietuši. Maksimālais kompensācijas apmērs ir 3,2 miljoni rubļu (aptuveni 57 000 latu) - 100 000 rubļu no federālo un reģionālo iestāžu budžetiem par sadegušo iedzīvi, divi miljoni rubļu jaunas mājvietas celtniecībai un viens miljons - infrastruktūras būvniecībai. Viens miljons arī tiks izmaksāts ģimenei, ja kāds no tās locekļiem stihijā zaudējis dzīvību.

Komentāri (150)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu