Saūda Arābijā šrilankiešu mājkalpotājai miesā iedzen 24 naglas (40)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kāds pāris Saūda Arābijā zvēriski spīdzinājis savu šrilankiešu apteksni, iedzenot viņas rokās, kājās un pierē 24 naglas, ceturtdien paziņoja Šrilankas varasiestādes.

Šādu "sodu" 49 gadus vecā sieviete saņēmusi pēc tam, kad pasūdzējusies par smago darbu. Trīs bērnu māte atgriezās dzimtenē piektdien pēc pieciem Saūda Arābijā pavadītiem mēnešiem.

Viņas ģimene uzzināja par notikušo tikai tad, kad sieviete ar sūdzībām par sāpēm tika aizvesta uz slimnīcu, kur naglas tika izņemtas, pavēstīja Ārvalstu nodarbinātības biroja pārstāvji. Saskaņā ar cietušās apgalvojumiem naglas bija uzkarsētas, kad darba devēji tās iedzina viņas miesā.

Rentgena uzņēmumos redzamas divarpus līdz piecus centimetrus garas naglas sievietes rokās un kājās, kā arī viena virs acs, pavēstīja biroja pārstāvji.

Ārvalstu nodarbinātības birojs šobrīd konsultējas ar ģenerāldirektoru, savukārt Šrilankas Ārlietu ministrija sola šo lietu risināt ar Saūda Arābijas valdību.

Pagājušajā gadā peļņā uz Tuvajiem Austrumiem devās divi miljoni šrilankiešu, pārsvarā mājkalpotājas. Daudzas no viņām sūdzējušās par fizisku aizskaršanu vai uzmākšanos.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu