No Baltijas jūras izcelts pasaulē vecākais šampanietis (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube video

No Baltijas jūras izcelts, iespējams, vecākais šampanietis pasaulē. Līdz šim vecākais šampanietis, kurš nav zaudējis arī savas garšas īpašības, bija 1825. gadā ražotais "Perrier-Jouet".

Jūras dzelmē nogrimušā kuģī pie Somijas Ālandu salām atrastas kopumā 70 pudeles ar 200 gadus vecu šampanieti, kas pārsteidzoši labi saglabājies. Eksperti skaidro, ka tas tādēļ, ka dzirkstošais gardums visu šo laiku atradies vēsumā un tumsā.

Šampanieti ražojis "Juglar", kas savulaik piegādāja vīnu pat aristokrātiem. Uzņēmums darbību pārtrauca 19.gadsimta sākumā.

Somi izpētījuši, ka konkrētais šampanietis ar kuģi, visdrīzāk, sūtīts Krievijas galmam kā dāvana no Francijas karaļa Luija XVI.

TVNET jau ziņoja, ka kuģa vraks ar šampanieti tika atrasts aptuveni pirms mēneša. Joprojām nav zināms, vai senais šampanietis tiks izdzerts vai kā relikvija ievietots muzejā. Eksperti aplēsuši, ka viena pudele no Baltijas jūras izceltā šampanieša varētu maksāt vismaz 68 000 ASV dolāru.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu