Īrijā vēlētāju esot vairāk (29)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: baltic-ireland.ie

Šodien 10.Saeimas vēlēšanās piedalās ne tikai Latvijā dzīvojošie, bet arī ārpus valsts mītošie pilsoņi. Īrijā, kurā mājvietu atraduši daudz latviešu, vēlētāju aktivitāte ir salīdzinoši augsta, portālam TVNET pastāstīja interneta vietnes baltic-ireland.ie līdzīpašniece Laima Ozola.

Viņa teica, ka vēlēt dodas dažāda vecuma ļaudis. Vēlētāji nāk gan vieni, gan kopā ar ģimenēm. Šodien vēlēt nolēmuši doties arī kādas kristiešu draudzes locekļi.

Tāpat bija kāda Latviešu biedrības organizēta vēlētāju grupa, kura uz Īrijas vienīgo vēlēšanu iecirkni Dublinā atbrauca ar autobusu no Limerikas.

Visiem vēlētājiem bijušas derīgas pases.

"Nāk visādi, lietus mums netraucē," viņa sacīja, piebilstot, ka palaikam šodien Dublinā līst.

Vēlēt nākot latvieši no dažādām Īrijas vietām, piemēram, Korkas, Limerikas un citām vietām. "Nav tā, ka vēlēt Latvijas Saeimu nāktu tikai dublinieši."

Kopumā šogad Īrijā vēlētāju aktivitāte esot krietni augstāka nekā 9.Saeimas vēlēšanās.

Šodien līdz plkst.17.30 Dublinā, kas ir vienīgais vēlēšanu iecirknis šajā valstī, vēlēšanās piedalījies jau 521 Latvijas pilsonis.

9. Saeimas vēlēšanās pirms četriem gadiem Īrijā bija divi iecirkņi – Dublinā un Korkā, kuros nobalsoja attiecīgi 476 un 61 vēlētājs. Šogad zaļajā salā ir tikai viens vēlēšanu iecirknis.

Pēc Ozolas teiktā,

vēlmi piedalīties vēlēšanās nav izteicis neviens Latvijas pilsonis, kas ieslodzīts Īrijas cietumos.
Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu