Asanžs draud mediju magnātam Mērdokam (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ja kaut kas notiks ar viņu pašu vai vietni "WikiLekas", nekavējoties tiks publicēti kompromitējoši dokumenti, par kuru eksistenci būtu jābaidās gan miljardieriem, "News Corporation" īpašniekam un mediju magnātam Rūpertam Mērdokam, gan ASV valdībai, brīdina vietnes "WikiLeaks" vadītājs Džūljens Asanžs.

Asanžs informēja, ka vietnes rīcībā ir 504 dokumenti, par kuru publicēšanu būtu jābaidās ne vien ASV valdībai, bet arī korporācijai "News Corp." un tās vadītājam Rūpertam Mērdokam.

Par galveno "WikiLeaks" tehnoloģisko ienaidnieku Asanžs uzskata nevis ASV, kā to varētu sagaidīt, bet gan Ķīnu - viņš skaidro, ka komunistiskās Ķīnas varas iestāžu rīcībā ir sarežģītas informācijas pārtveršanas opcijas. Taču "WikiLeaks" esot atradusi veidu, kā arī Ķīnas iedzīvotāji "WikiLeaks" publikācijām var piekļūt.

Asanža advokāti vēl vakar pauda bažas, ka Zviedrija, kura patlaban cenšas panākt Asanža izdošanu, tālāk viņu varētu nodot Amerikas Savienotajām Valstīm, kur viņam draudētu mūža ieslodzījums Gvantanamo bāzē teroristiem vai pat nāvessods.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu