Zināms, ka starp dvīņiem pastāv īpaša psiholoģiska saikne, kas daudzos gadījumos jau robežojas ar telepātiju. Ņemot vērā, ka dvīņi ir tik tuvi, vēsturē netrūkst gadījumu, kad abi dvīņi vienā un tajā pašā laikā piedzīvojuši psihozi vai pat noslēguši pašnāvības paktu, apsolot, ka viena dvīņa nāves gadījumā otrs izdarīs pašnāvību. Šoreiz stāsts par divām dvīņumāsām, kas pēkšņi sāka uzvesties tik dīvaini un neizskaidrojami, cik vien var būt.

Psiholoģijā eksistē tāds termins “folie à deux” (latviski – ārprāts divatā). Tas ir ļoti rets psihisks sindroms, kad maldīgi uzskati un pārliecības no viena cilvēka, tā sakot, pielīp otram. Divu zviedru dvīņumāsu Urzulas un Sabīnas Ēriksoņu dīvainais gadījums uzskatāmi parāda, cik bīstams šis sindroms ir.

Dvīņumāsas piedzima un uzauga idilliskā Zviedrijas pilsētiņā Sunnē kopā ar brāli Bjornu un māsu Monu, un viņu bērnība bija relatīvi normāla. 2000. gadā Urzula jau bija pārvākusies uz dzīvi ASV, kamēr Sabīna dzīvoja Īrijā un ar dzīvesbiedru audzināja divus bērnus. Pusaudžu gados viņas nebija piedzīvojušas kādas nopietnas nepatikšanas, nebija krimināli sodītas, un slimību vēsturē nebija uzrādītas kādas garīgas kaites. Ja tā, tad kāpēc abas māsas 2008. gadā pēc satikšanās pēkšņi vairākas reizes metās uz lielceļa zem automašīnu riteņiem?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X