Traka bēgšana no britu policijas latvietim beidzas cietumā (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: thisisgloucestershire.co.uk

Lielbritānijas tiesa piespriedusi gandrīz sešu gadu cietumsodu latvietim, kurš, bēgot no policijas, brauca pretējā virzienā pa Anglijas autostrādi, raksta baltic-ireland.ie, atsaucoties uz thisisgloucestershire.co.uk.

Aizturēšanas brīdī 27 gadus vecais Sandris Vedze ar nazi ievainoja kaklā policijas virsnieku, bet vēlāk uzbruka trīs apsardzes virsniekiem, vienam no viņiem – jau atrodoties uz apsūdzēto sola tiesā.

Tiesā Vedze bīstamu braukšanu uz autostrādes noliedza. Tomēr viņš tika atzīts par vainīgu minētajā noziedzīgajā nodarījumā, kā arī pretlikumīgā ievainojumu radīšanā, saliekamā naža nēsāšanā un uzbrukumā trīs apsardzes virsniekiem.

Automašīnu aptur tikai dzeloņlente

Pagājušā gada 22.maijā policijas virsnieki pamanīja Vedzes vadīto automašīnu "Vauxhall Tigra" ar braukšanas ātrumu apmēram 145 km/h. Kad policisti sāka sekošanu, autovadītājs veica vairākus bīstamus manevrus, neievērojot ceļa zīmes un pārkāpjot satiksmes noteikumus, tostarp pārbrauca krustojumu pie sarkanās gaismas. Tā rezultātā Vedze nokļuva uz autostrādes dienvidu virziena daļas un brauca pretēji atļautajam virzienam. Trakā bēgšana beidzās tikai tad, kad policistiem izdevās automašīnas priekšā izritināt dzelkšņu joslu. Vedzes automašīnas priekšējās riepas tika sadurtas, viņš zaudēja kontroli pār spēkratu, izlēca ārā un mēģināja aizbēgt. Tomēr policisti pārkāpēju panāca un aizturēja. Aizturēšanas laikā Vedze ar saliekamo nazi ievainoja virsnieku kaklā, radot apmēram 12 centimetrus garu brūci.

Nodarījumu nožēlojot

Tiesā apsūdzētā advokāts apgalvoja, ka viņa klients ļoti nožēlo un nekad vairāk nedarītu neko tamlīdzīgu.

"Viņš ir nemierīgs jauneklis, slikti reaģē uz stresu.

Vedze šajā valstī jūtas izolēts un ļoti vientuļš, agrāk viņam ir bijušas problēmas ar narkotikām." Pēc soda izciešanas Vedzem valsts būs jāpamet.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu