Irānas specdienests: bin Ladens sen nomiris no slimības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānas specdienestu ministrijas vadītājs Heiders Moslehi paziņojis, ka meklētais "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens miris dabiskā nāvē no slimības, nevis maija sākumā ASV spēku operācijā. Šis bijis pirmais oficiālais Irānas varas iestāžu paziņojums par bin Ladena nāvi.

Moslehi norāda, ka Irānas rīcībā ir "uzticama informācija", ka Osama bin Ladens "miris jau pirms kāda laika no slimības".

Irāna pieprasa, lai Amerikas Savienotās Valstis uzrādītu bin Ladena mirstīgās atliekas, kuras, pēc ASV teiktā, tika apglabātas jūrā, lai nepieļautu, ka bin Ladena kaps kļūst par viņa sekotāju svētceļojumu galamērķi.

"Ja ASV drošības un izlūkdienesti patiešām arestējuši vai nogalinājuši bin Ladenu, kāpēc gan neaprādīt viņa ķermeni, kāpēc tas jāmet jūrā?" teikts Irānas amatpersonas paziņojumā valsts televīzijā.

Irāna bin Ladena nogalināšanu uzskata par iestudētu izrādi, kas tapusi, tuvojoties ASV prezidenta vēlēšanām, lai novērstu tautas uzmanību no citām problēmām, tostarp ekonomiskajām. Tāpat ASV nevēloties pieļaut islāmisko atmodu Tuvo Austrumu reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu