Asanžam piešķir augstāko Sidnejas miera balvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātājam Džūljenam Asanžam Londonā piešķirts Sidnejas Miera fonda apbalvojums cilvēktiesību veicināšanā.

Tā kā Asanžs patlaban ir iesaistīts vairākos tiesas procesos, kuri galvenokārt notiek Londonā, tieši Lielbritānijas galvaspilsēta tika izvēlēta par apbalvošanas ceremonijas norises vietu.

Par izcilu drosmi

Balva viņam piešķirta "par izcilu drosmi cilvēktiesību jomā". Fonda pārstāvji norāda, ka Asanžs devis milzu ieguldījumu tajā, lai sagrautu gadsimtiem ilgušas valdību slepenības paražas, un veicinājis informācijas brīvu apriti.

Šāda balva vēl tikai trīs cilvēkiem vēsturē

Sidnejas fonda miera balva tiek pasniegta ik gadu, tomēr visaugstāko apbalvojumu vēsturē saņēmuši tikai trīs cilvēki - tibetiešu garīgais līderis Dalailama, bijušais Dienvidāfrikas prezidents Nelsons Mandela un Japānas budistu līderis Daisaku Ikeda.

Jāatgādina, ka plašāku ievērību Asanžs guva pēc tam, kad viņa dibinātā interneta vietne "WikiLeaks" pērnā gada nogalē sāka aptuveni 250 tūkstošu diplomātisko vēstuļu nodošanu atklātībai. Asanžs atzīst, ka viņa dibinātā vietne ik pa laikam piedzīvo dažādus kiberuzbrukumus, taču vietne joprojām turpina pretrunīgo dokumentu publiskošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu