Lidmašīnā virs Londonas iesper zibens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: The Daily Mail

Apvienoto Arābu Emirātu aviolainerī A380, kas atradās ceļā no Dubaijas uz Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu, neilgi pirms ierašanās Hītrovas lidostā iespēris zibens. Šo dramatisko mirkli jau pagājušajā mēnesī ir izdevies iemūžināt fotogrāfam Krisam Dousonam, kurš šajā brīdī atradās Londonas ziemeļrietumos. Videoieraksts trešdien publicēts britu laikraksta "The Daily Mail" interneta vietnē.

Videoierakstā redzams, kā zibsnis skar pilotu kabīni, taču, neraugoties uz šo incidentu, lidmašīna jau pēc dažām minūtēm veiksmīgi sasniegusi galamērķi. Neviens no tās apkalpes locekļiem vai 500 pasažieriem nav cietis. Arī nekādi bojājumi gaisa kuģim nav radušies.

Kriss Dousons laikrakstam pavēstījis, ka šajā vakarā debesīs sākuši veidoties mākoņi un viņš sapratis, ka būs arī krāšņa zibeņošana. Lidmašīna kameras objektīvā nonākusi nejauši.

Žurnāla Flight International pārstāvis Deivids Lirmaunts pavēstījis, ka nav pārsteigts par faktu, ka pasaulē lielākā lidmašīna Airbus A380 nav guvusi nekādus bojājumus no zibens spēriena. Šādi gadījumi gandrīz ar katru laineri notiek vairākas reizes gadā, tādēļ lidmašīnu ražotāji jau laikus rēķina un domā, kā padarīt tehniku pēc iespējas drošāku, lai zibens tai nenodarītu nekādu kaitējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu