Dienvidkoreja kļūdas dēļ apšauda pasažieru lidmašīnu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dienvidkorejas karavīri atklājuši uguni uz aviokompānijas "Asiana" pasažieru lidmašīnu ar 119 cilvēkiem uz klāja, kļūdaini to noturot par Ziemeļkorejas lidaparātu.

Divi karavīri postenī Gjodongas salā, kas atrodas tikai nepilnus divus kilometrus no Ziemeļkorejas piekrastes, piektdien no savām triecienšautenēm "K-9" atklājuši uguni uz lidmašīnu no Ķīnas, kas nolaidās Inčhonas lidostā pie Seulas.

Karavīri pavisam uz lidmašīnu šāvuši 99 reizes.

"Šaušana turpinājās aptuveni desmit minūtes, taču lidmašīna bija pārāk tālu un tai netika nodarīts nekāds kaitējums," ziņu aģentūrai "Yonhap" pavēstīja jūras kājnieku spēku pārstāvis. "Kad lidmašīna lidoja virs Jumunas salas, karavīri to kļūdaini noturēja par Ziemeļkorejas lidaparātu un atklāja uguni."

Aviodispečers aģentūrai AFP pastāstīja, ka "Asiana" lidmašīna "Airbus 321" lidoja no Ķīnas dienvidrietumu pilsētas Čendu ar 119 pasažieriem un apkalpes locekļiem un tā lidoja pa parasto maršrutu.

"Tā lidoja kā ierasts. Tā nenovirzījās no ierastā maršruta," sacīja dispečers.

"Asiana" preses pārstāvis pavēstīja, ka lidmašīnai nav nodarīts kaitējums, jo tā atradās pārāk tālu no posteņa.

Pēc notikušā incidenta jūras kājnieku spēki pastiprinās karavīru apmācību, lai tie varētu atšķirt civilos lidaparātus no ienaidnieka lidmašīnām, vēsta aģentūra "Yonhap".

Dienvidkorejas karavīri ir brīdināti par iespējamām provokācijām no Ziemeļkorejas puses un viņiem ir jāatbild ar prettriecienu nekavējoties, negaidot augstāku komandieru pavēles.

"Neprasiet komandieriem - šaut pretim, vai ne. Vispirms rīkojieties un pēc tam ziņojiet," martā vizītes laikā pie rietumu robežas karavīriem pavēstīja valsts aizsardzības ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu