Breivīks veicis plastiskās operācijas, lai līdzinātos ārietim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģu slepkavnieks Anderss Bērings-Breivīks savulaik veicis plastiskās operācijas, lai vairāk līdzinātos ārietim, atsaucoties uz Norvēģijas izlūkošanas aģentūras sniegto informāciju, ziņo "Daily Mail".

32 gadus vecā Breivīka fotogrāfijās viņš redzams ar blondiem matiem, zilām acīm un spēcīgiem sejas vaibstiem. Taču Norvēģijas izlūkošanas aģentūras vadītāja Janne Kristiansena apgalvo, ka Breivīks ar šādu izskatu nav piedzimis.

"Tik tipisks "ārieša" izskats Norvēģijā cilvēkiem nav raksturīgs. Perfektās, klasiskās "ārieša" sejas dēļ viņu uz plakātiem būtu gatavs likt pat Ādolfs Hitlers. Viņam noteikti bijusi plastiskā operācija," izsakās Kristiansena intervijā "The Sunday Times".

Skolasbiedrs: Breivīks dižojās ar plastisko operāciju

Šim viedoklim pievienojas arī sens Breivīka skolasbiedrs, kurš atminas, kā pirms aptuveni desmit gadiem Breivīks dižojies, ka viņam veikta plastiskā operācija. Tajā laikā jaunais vīrietis biedrojies ar "cilvēku grupu, kura bija apsēsta ar savu ķermeni un izskatu".

"Es atminos, ka bijām ballītē un viņš man teica, ka plastiskais ķirurgs viņam Amerikā veicis deguna un zoda operāciju," saka skolasbiedrs "The Sunday Telegraph".

Sākotnējās pārbaudes: Breivīks netiks atzīts par nepieskaitāmu

Speciālistu komanda sākusi darbu, lai izvērtētu Breivīka psihiskās veselības stāvokli. Tās atzinums gan varētu būt gaidāms ne ātrāk kā 1.novembrī, tomēr jau tagad ārstu komandas vadība izteikusies, ka iespēja, ka Breivīks tiks atzīts par nepieskaitāmu, ir ārkārtīgi maza.

Varmākam patlaban izvirzītas apsūdzība terorismā, kas paredz brīvības atņemšanu līdz 21 gadam. Taču netiek izslēgta iespēja, ka apsūdzības varētu tikt pārkvalificētas par noziegumiem pret cilvēci, un tādā gadījumā viņam draudētu līdz 30 gadus ilgs cietumsods. Tiesa, ja viņu atzīst par nepieskaitāmu, cietumā Breivīkam nebūs jāsēž un viņš tiks nosūtīts ārstēties uz psihiatrisko klīniku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu