Krievija pazemē veido milzīgus pārtikas krājumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievija pazemē veido milzīgus pārtikas krājumus iespējamām krīzes situācijām, ziņo "Ria Novosti".

Slepenās pārtikas krātuves atrodas Krievijas Federālo rezervju aģentūras pārraudzībā. Aģentūra nenoliedz, ka tās eksistē, taču atsakās atklāt, cik lielas pārtikas rezerves pazemē uzkrātas.

"Ria Novosti" norāda, ka viens no milzīgajiem pazemes kompleksiem izveidots kādās bijušajās raktuvēs. Raktuvju tuneļos izveidotas metāla konstrukcijas un plaukti, kuros tiek glabāts granulēts cukurs, graudaugi, konservi un citas pārtikas preces, kuras ir derīgas ilgstošai uzglabāšanai.

Pazemes glabātuvē tiek uzturēta nemainīga gaisa temperatūra, kas ir optimāla pārtikas uzglabāšanai. Pārtikas kvalitāte tiek rūpīgi uzraudzīta un rezerves ik pa laikam atjaunotas, jo pat vislabāk uzglabāto pārtikas produktu derīguma termiņš nav mūžīgs.

"Ria Novosti" filmēšanas grupa paviesojusies tikai vienā šādā glabātuvē. Visā Krievijā tādu esot vairāk nekā 100.

Pārtika paredzēta iedzīvotāju nodrošināšanai ar pārtiku kara, dabas katastrofu un citu nelaimju gadījumos, kad būtu traucēta pārtikas ražošana un piegāde.

To, cik ilgam laikam pārtikas iedzīvotājiem pietiktu, Krievija neatklāj. Tāpat valsts noslēpums ir tas, cik lielam cilvēku skaitam pārtikas rezerves paredzētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu