BBC par dzīvi Latvijā rāda izmeklēti pelēkus kadrus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kamēr Eiropas Savienības līderi gatavojas kārtējam krīzes samitam, grūta nākotne rādās reģiona mazākajām valstīm. Eiropas valstīm atverot robežas un sākoties krīzei, daudzu šo valstu mazākās pilsētas burtiski izmirst, tā kā jauni cilvēki darba meklējumos dodas uz citurieni. «Viena no Eiropas mazākajām valstīm, Latvija, cietusi vairāk nekā vairums citu,» raksta BBC.

Papildināts ar sižeta aprakstu

BBC sižetā atskatās uz svinībām Latvijā 2004.gadā, kad valsts pievienojās Eiropas Savienībai, norādot, ka kopš tā laika daudz kas ir mainījies - atvērtās robežas un krīze veicinājusi cilvēku izceļošanu no valsts.

Samazinoties cilvēku skaitam, arvien vairāk mazo Latvijas pilsētu kļūst teju izmirušas - slēgtas skolas, slimnīcas, veikali un iestādes, norāda BBC.

Aplēses liecina, ka pēdējo gadu laikā no Latvijas izceļojuši 10% iedzīvotāju. Turklāt tuvāko 3-4 gadu laikā varētu izceļot vēl aptuveni 100 000 pārsvarā gados jaunu cilvēku. «Tieši tie, kurus Latvija zaudēt var atļauties vismazāk,» teikts nomācošā sižeta noslēgumā.

Ar izmeklēti pelēcīgiem Cēsu kadriem vēsta par Latvijas «drūmo paskatu»

BBC īsā videosižetā ar izmeklēti pelēcīgiem Cēsu kadriem vēsta par situāciju Latvijā, krāsojot to īpaši drūmu un pesimistisku.

Kā ilustrāciju Latvijas «drūmajam paskatam» BBC izraudzījusies vienu no skaistākajām Latvijas pilsētām - Cēsis, izvairoties gan filmēt sakopto pilsētas centru un skaisto viduslaiku apbūvi, tā vietā piemeklējot pelēcīgākas ainas.

BBC apgalvo, ka Cēsis ir viena no vissmagāk krīzē cietušajām Latvijas pilsētām, to ilustrējot ar pelēkā un lietainā dienā uzņemtiem kadriem, kuros redzami kādas koka mājiņas logi un Svētā Jāņa baznīcas - kas ir viens no vecākajiem viduslaiku arhitektūras pieminekļiem Latvijā - pelēkās mūra sienas.

Savu minūti un 40 sekundes garo vēstījumu BBC noslēdz ar lidostā Rīga uzņemtiem kadriem, sērīgi stāstot par latviešu došanos darba meklējumos uz ārzemēm.

BBC sižets «Latvija izskatās drūmi» raidkorporācijas vietnē ir dienas trešais skatītākais videosižets.

BBC sižetu par Latviju skatīt šeit

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu