Vatikānu iekļauj lielāko naudas atmazgātāju sarakstā (65)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Valsts departaments pirmo reizi iekļāvis Vatikānu to 60 valstu sarakstā, kuras atzītas par lielākajām naudas atmazgātājām.

Valsts departamenta ikgadējā ziņojumā «International Narcotics Control Strategy Report» Vatikāns iekļauts vienā kategorijā ar Albāniju, Čehiju, Ēģipti, Malaiziju, Vjetnamu un Jemenu, proti, valstīm, kur šī problēma nav tika akūta kā lielāko naudas atmazgātāju valstu kategorijā.

Vatikānā pret naudas atmazgāšanu vērstas programmas tika sāktas tikai 2011.gadā un nepieciešams gads, lai noteiktu, cik efektīvas tās ir, aģentūrai AFP norādīja kāds informēts avots ASV Valsts departamentā.

Ņemot vērā, ka Vatikānā ieplūst lielas naudas summas no visas pasaules, šī valsts ir pakļauta nopietnam naudas atmazgāšanas riskam, piebilda anonīmais avots.

ASV Valsts departamenta naudas atmazgātāju sarakstā pirmo vietu ieņem Argentīna, kurai seko divas Karību jūras valstis - Kirasao un Sintmārtena.

Iepriekš tās bija ierindotas mazāk akūto valstu kategorijā, bet šogad atzītas par valstīm, «kuru finanšu institūcijas piedalās valūtas transakcijās, kurās iesaistīti ievērojama apjoma ienākumi no starptautiskās narkotiku kontrabandas».

Sarakstā iekļautas arī tādas valstis kā Afganistāna, Austrālija, Brazīlija, Ķīna, Japāna, Krievija, Lielbritānija, Urugvaja, Zimbabve un arī ASV.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu