Sīrijas piekrastē dežurēs Krievijas karakuģi (96)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā Sīrijas piekrastē pastāvīgā dežūrā atradīsies Krievijas karaflotes kuģi, piektdien apliecināja Krievijas Aizsardzības ministrijas augsta ranga pārstāvis.

Pēc situācijas saasināšanās Sīrijā 2011.gada februārī šajā Vidusjūras reģionā pastiprinājusies ASV, Francijas, Lielbritānijas un citu valstu, arī Vācijas, karaflotes klātbūtne. Patlaban Sīrijas piekrastē kaujas dežūrā atrodas Krievijas Melnās jūras flotes apsardzes kuģis «Smetļivij».

«Ir pieņemts lēmums par Krievijas karaflotes kuģu pastāvīgu atrašanos Sīrijas krastu tuvumā. Lai nomainītu kuģi »Smetļivij«, maijā ieradīsies cits Melnās jūras flotes kuģis,» apliecināja ziņu aģentūras «RIA-Novosti» sarunbiedrs.

Patlaban Vidusjūrai tuvojas vairāki kuģi, norādīja informācijas avots.

«Tas var būt apsardzes kuģis »Pitļivij« vai kāds no lielajiem desantkuģiem. Nav izslēgts, ka uz šo rajonu tiks nosūtīta Melnās jūras flotes kuģu grupa,» sacīja sarunbiedrs.

Sīrijā jau vairāk nekā gadu turpinās valdības pretinieku protesti. Ik dienas tiek saņemtas ziņas par bojāgājušajiem - kā civiliedzīvotājiem, tā bruņoto struktūru pārstāvjiem.

Atbilstoši ANO datiem upuru skaits ir pārsniedzis 9000. Sīrijas varasiestādes apgalvo, ka sadursmēs ar bruņoto opozīciju dzīvību zaudējuši vairāk nekā 2,5 tūkstoši Sīrijas karavīru un tiesībsargājošo iestāžu darbinieku, pret kuriem darbojas bruņoti kaujinieki, bet upuru skaits mierīgo iedzīvotāju vidū ir pārsniedzis 3,2 tūkstošus.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu