Baltādainie bērni ASV dzimst mazākumā (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Savienotajās Valstīs baltādainie mazuļi vairs nav vairākumā, liecina Tautas skaitīšanas biroja jaunākie dati. Patlaban skaita ziņā bērniņi Amerikā visvairāk dzimst tumšādaino, latīņamerikāņu un citu etnisko minoritāšu ģimenēs, ziņo BBC.

2011.gada jūlija beigās melnādaino, latīņamerikāņu, aziātu un jauktu rasu ģimenēs dzimuši 50,4% mazuļu. Tādējādi pirmo reizi vēsturē ASV baltādainie bērni vairs nav vairākumā.

Sociologi šo situāciju skaidro ar faktu, ka baltādainās ģimenes pret bērnu laišanu pasaulē izturas piesardzīgāk pašreizējās ekonomiskās krīzes iespaidā.

ASV pēdējos gados dzimstība sarukusi arī kopumā, taču baltādainajās ģimenēs šis dzimstības sarukums ir izteiktāks - kopš 2008.gada dzimstība baltādainajās ģimenēs ASV nokritusies par 11,4%, savukārt citu rasu ģimenēs tikai par 3,2%.

Jaunās tendences laika gaitā ieviesīs arī izmaiņas ASV iedzīvotāju sastāvā - patlaban gaišādainās rases cilvēki joprojām veido iedzīvotāju vairākumu - 63,4%.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu