Interneta hits: ASV policista laipnība pret bezpajumtnieku (82)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ņujorkas policija

Par interneta sensāciju kļuvusi kāda Ņujorkas policista labestīgā izturēšanās pret bezpajumtnieku. Kāda sieviete bija aculieciniece tam, kā policists bezpajumtniekam nopirka zābakus un palīdzēja tos pat uzaut kājās. Redzēto aculiecinieki iemūžināja foto, kas drīz vien apceļoja interneta vietnes daudzās pasaules valstīs, raksta «USA Today».

Tūriste no Arizonas medijiem vēlāk pastāstīja, ka Taimskvēra laukumā ievērojusi baskājainu bezpajumtnieku, kurš lūdzis sīknaudu. Sieviete vīrietim tuvojusies, lai ziedotu kādu dolāru, kad ievērojusi policistu.

Foto: Ņujorkas policija

Policists tad nometies ceļos un palīdzējis bezpajumtniekam uzvilkt zeķes un jaunos zābakus. Notiekošā bildi uzņēmis vēl kāds cits aculiecinieks, taču tūriste norāda, ka policists nerīkojās publicitātes vārdā un apkārt notiekošo nemanīja.

«Policists par savu rīcību neko negaidīja apmaiņā un nezināja, ka es viņu vēroju. Esmu strādājusi tiesībsargājošajās iestādēs 17 gadus, taču nekad iepriekš mani kaut kas tā nebija aizkustinājis. Es nezināju policista vārdu. Bet domāju, ir svarīgi par šādām lietām pastāstīt, lai mēs visi atcerētos īsto iemeslu, kāpēc darām šo darbu,» viņa piebilda.

Aculiecinieki nolēma bildi un stāstu nosūtīt Ņujorkas policijas departamentam. Tas savukārt bildi ievietojis savā Facebook lapā, kur tā īsā laikā saņēmusi simtiem tūkstošus «Like» un «Share» atzīmju.

Laikraksts «New York Times» noskaidrojis policista personību - tas izrādījies kāds 25 gadus vecs vīrietis, kurš policijas spēkiem pievienojās tikai 2010.gadā. Viņš par saņemto uzmanību bija pamatīgi pārsteigts. «Mani šādi rīkoties iedvesmojis mans vectēvs. Kad biju daudz jaunāks, viņš man mēdza teikt: ja tu kaut ko dari, dari to par 100%. Un, ja nedari, tad nedari vispār. To es paturu prātā visu dzīvi,» viņš vēlāk teica laikrakstam.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu