Vatikāns precizē jaunā pāvesta vārdu (22)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā pāvesta vārds ir Francisks, nevis Francisks I, kā jau pirmajās stundās pēc ievēlēšanas viņu sākuši dēvēt pasaules mediji, paziņojis Vatikāna oficiālais pārstāvis Federiko Lombardi.

Pāvests oficiāli tiks dēvēts par Francisku līdz brīdim, kad šādu vārdu izvēlēsies vēl kāds no nākamajiem pāvestiem, sacīja Lombardi. Tikai tad pāvestu Francisku varēs sākt dēvēt par Francisku I.

Par pāvestu kļūst Buenosairesas arhibīskaps

Jau ziņots, ka katoļu kardinālu konklāvs trešdien vakarā Vatikānā par jauno Romas katoļu pāvestu izraudzījies līdzšinējo Buenosairesas arhibīskapu Horhi Mario Bergoljo.

Jaunais pāvests, kuram jāstājas Benedikta XVI vietā, ticis ievēlēts konklāva otrajā dienā piektajā balsojumā.

Aicina uz mīlestību un brālību

Īsajā uzrunā no Svētā Pētera bazilikas balkona jaunais pāvests izteicās, ka kardināli, šķiet, «devušies līdz pasaules malai», lai viņu atrastu. Francisks arī aicināja pasauli iet pa mīlestības un brālības ceļu, kā arī, vēršoties pie pūļa laukumā, mudināja ļaudis aizlūgt par viņu.

Daudziem pārsteigums

Bergoljo ievēlēšana visiem sagādājusi pārsteigumu, jo viņa vārds iepriekš nemaz netika minēts favorītu vidū, lai gan tiek uzskatīts, ka 2005.gada konklāvā, kurā par pāvestu tika ievēlēts Benedikts XVI, Bergoljo balsojumā esot palicis otrais.

76 gadus vecais Bergoljo kļuvis par katoļu baznīcas vēsturē pirmo Amerikas pārstāvi pāvesta krēslā. Viņš ir arī pirmais neeiropietis, kam baznīcas vadība uzticēta pēdējā gadu tūkstoša laikā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu