KNAB šogad jau 81 reizi sodījis vai aizrādījis amatpersonām par interešu konfliktu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad 81 reizi sodījis vai aizrādījis amatpersonām par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumiem, liecina aģentūras LETA apkopotā KNAB informācija.

Amatpersonām pamatā piemēroti dažāda apmēra naudas sodi sākot no pārdesmit eiro un beidzot ar vairākiem simtiem eiro. Piemēram, nu jau bijušais Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins sodīts trīs reizes ar 440 eiro, 180 eiro un 130 eiro naudassodiem. 440 eiro sods viņam piemērots, jo viņš pieņēmis lēmumu saistībā ar savu radinieku un neinformēja par lēmuma pieņemšanu interešu konflikta situācijā.

75 eiro sodu saņēmusi arī patreizējā Liepājas teātra valdes locekle Eva Ciekurze. Viņa izdevusi rīkojumu, ar kuru noteica tādu atlīdzības veidu teātra valdes loceklim, kas nav paredzēts Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā. Ciekurze arī saņēmusi 320 eiro sodu, jo noslēgusi autoratlīdzības līgumus un izmaksājusi autoratlīdzību, pārsniedzot Ministru kabineta noteikumu noteiktos limitus.

Citi sodītie vai aizrādījumus saņēmušie ir dažāda līmeņa amatpersonas, piemēram, ierindas robežsardzes un policijas inspektori, pašvaldības amatpersonas, karavīri, Valsts ieņēmumu dienesta inspektori.

Aizrādījumus saņēmuši arī vairāki Talsu novada domes deputāti, jo bija pieņēmuši lēmumu izmaksāt naudas balvas, pārsniedzot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto naudas balvas izmaksas apmēru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu