Aviosabiedrības pasažieriem ar lieko svaru plāno divtik dārgas biļetes (151)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākas aviosabiedrības nākušas klajā ar priekšlikumu pasažieriem ar lieko svaru likt par aviobiļetēm maksāt krietni lielāku cenu nekā pārējiem, raksta «The Sun».

«Maksā, kā tu sver» politika paredz, ka, piemēram, 114 kilogramus smags pasažieris par biļeti maksātu divas reizes vairāk nekā persona, kas sver 57 kilogramus.

Plāns par biļešu cenas piesaistīšanu tam, cik pasažieris sver un cik daudz vietas aizņem, aviokompānijām radies laikā, kad tās nonākušas grūtībās arvien augošo degvielas cenu dēļ.

Viens no idejas aizsācējiem, Austrālijas aviosabiedrības «Qantas» galvenais ekonomists Tonijs Vebers, skaidro, ka šī sistēma būtu tikai godīga - kā nekā smago pasažieru pārvadāšanai tiek sadedzināts arī krietni vairāk degvielas.

Interesanti, ka šī ideja guvusi atbalstu arī vairākās sabiedriskās domas aptaujās.

Ceļošanas analītiķis un Norvēģijas Sogn og Fjordane universitātes pasniedzējs doktors Barats Bata nācis klajā ar trīs iespējām. Pirmā paredz, ka par katru kilogramu noteikta standarta maksa un pasažieris maksā par savu un savas bagāžas kopējo svaru kilogramos. Otrā paredz, ka aviosabiedrības nosaka standarta aviobiļetes cenu, kurai tiek piemērota papildu maksa vai atlaide atkarībā no pasažiera svara. Savukārt trešā paredz noteikt vidusmēra standartus, kurā iekļautos vairums pasažieru, bet par standartu pārsniegšanu tiek piemērota papildu maksa vai attiecīgi otrādi - atlaide.

Aviosabiedrības piedāvātās iespējas patlaban apsverot, bet pagaidām vēl nav skaidrs, kuras aviosabiedrības jauno kārtību varētu ieviest un kad tas notiks.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu