Ceturtā daļa ES homoseksuāļu cietuši uzbrukumos vai saņēmuši draudus (19)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtā daļa homoseksuāļu, kas izvaicāti plašā Eiropas Savienības (ES) aptaujā, atzinuši, ka pēdējo piecu gadu laikā cietuši uzbrukumos vai arī viņiem draudēts ar vardarbību.

Lielāks risks pieredzēt diskrimināciju seksuālās orientācijas dēļ ir trūcīgiem un gados jauniem homoseksuāļiem, konstatēts pētījumā.

ES Pamattiesību aģentūra aptaujājusi 93 000 cilvēku ES un Horvātijā. Organizācija pati norāda, ka šis bijis plašākais šāda veida pētījums.

Piektdien tiek atzīmēta Starptautiskā diena pret homofobiju. Forumā Hāgā patlaban pulcējušies 300 politiķi un eksperti, lai diskutētu par ES politiku homofobijas izskaušanai.

Tīmekļa aptaujā geji, lesbietes, biseksuāļi un transseksuāļi tika izvaicāti, vai viņi savas seksuālās orientācijas vai dzimumidentitātes dēļ ir pieredzējuši diskrimināciju, vardarbību, vārdiskus aizvainojumus vai naidīgus izteikumus.

26% aptaujāto apliecināja, ka viņiem pēdējo piecu gadu laikā uzbrukts vai arī draudēts ar vardarbību. Transseksuāļu vidū šādu cilvēku ir vēl vairāk - 35%.

Vairums naida motivēto uzbrukumu noticis sabiedriskās vietās, uzbrucēji parasti bijuši vairāki un lielākajā daļā gadījumu tie bijuši vīrieši.

Vairāk nekā puse uzbrukumus pieredzējušo arī atzina, ka par incidentiem varasiestādēm nav ziņojuši, uzskatot, ka nekas netiks pasākts.

Puse respondentu atzina, ka pēdējā gada laikā tikuši diskriminēti, tomēr 90% par diskriminācijas gadījumiem nav ziņojuši.

20% homoseksuāļu un biseksuāļu, kā arī 29% transseksuāļu apgalvoja, ka pieredzējuši diskrimināciju darba meklējumos.

Divas trešdaļas aptaujāto norādīja, ka, mācoties skolā, savu seksuālo orientāciju centušies slēpt.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu