Ņem vērā Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

TVNET/LETA
Papildināts 12:02, 1. maijs, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Uldis Laganovskis

Trešdien, 1. maijā, stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informē AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Ņemot vērā pasažieru sezonālos ieradumus vilcienu satiksmes izmantošanā, no šodienas vilcienu kustības saraksts papildināts ar vairākiem reisiem no Rīgas uz Dubultiem un atpakaļ, kā arī pāris vilcieni, kas kursēja darbdienās, pēc jaunā saraksta brauks arī brīvdienās.

Papildu reisi noteikti arī uz Carnikavu un Saulkrastiem, savukārt Aizkraukles dzelzceļa līnijā vilcienu kustības saraksts papildināts ar reisiem agrā rīta stundā maršrutā Rīga-Ogre-Rīga.

Ņemot vērā valsts noteiktās brīvdienas, šodien, kā arī 5. un 6.maijā gan noteiktas atsevišķas izmaiņas vilcienu kustībā reģionālajos maršrutos Liepājas, Valgas un Gulbenes virzienā.

Vienlaikus PV atgādina, ka Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, daudzbērnu ģimeņu locekļiem un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni vai pilngadīgas personas, kas nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ar invaliditāti, visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas. Bezmaksas braukšanas biļeti varēs saņemt visās "Vivi" biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecības "3+ Ģimenes karte" vai "Goda ģimene", personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi) vai skolēna vai studenta apliecību.

Jau ziņots, ka PV apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 59,777 miljoni eiro, kas ir par 14,4% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) pieauga par 39,8% - līdz 844 579 eiro.

PV izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu