Tunisijā aiztur aizdomās turētos, kas plānoja uzbrukt tūristiem (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tunisijas drošības spēki trešdien aizturēja piecus terorismā aizdomās turētus radikālus islāmistus, kurus uzskata par saistītiem ar trešdien notikušiem diviem neveiksmīgiem spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumiem Tunisijas piekrastes kūrortpilsētās.

Jau vēstīts, ka kūrortpilsētas Susas pludmalē pie viesnīcas «Riadh Palms» trešdien uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, taču viņš bija vienīgais upuris šajā uzbrukumā. Savukārt Tunisijas pirmā prezidenta Habiba Burgibas mauzolejā Monastiras pilsētā tika aizturēts 18 gadus vecs jaunietis, kurš gribēja uzspridzināties ar līdzpaņemtām sprāgstvielām.

Valsts prezidenta administrācija uzsvēra, ka šie terorakti, par kuriem neviens nav uzņēmies atbildību, neizjauks valsts pāreju uz demokrātiju.

Tunisijas drošības spēki vēlāk aizturēja «piecus teroristus, kas tieši saistīti ar uzbrucējiem» Susā un Monastirā, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Ministrijas preses sekretārs pavēstīja, ka šo teroraktu organizētāji ir no Tunisijas galvenās salāfistu kustības «Ansar al-Sharia» («Šariāta piekritēji»), kuru valdība atzinusi par teroristu organizāciju, kas saistīta ar starptautisko teroristu tīklu «Al Qaeda».

Foto: AFP/LETA

Šie ir pirmie spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumi Tunisijā kopš 2002.gada, kad šādā uzbrukumā Džerbas salā tika nogalināts 21 cilvēks.

Trešdienas terorakti, lai arī neveiksmīgi, var nelabvēlīgi ietekmēt Tunisijas tūrisma nozari, kuru bija maz skārusi džihādistu vardarbības pastiprināšanās pēc prezidenta Zinelabidīna ben Ali gāšanas 2011.gada revolūcijā. Tūrisms ir svarīgs ienākumu avots Tunisijai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu