Ukrainas prezidents paraksta opozīcijas dalībnieku amnestiju (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs parakstījis likumu par aizturēto protesta akciju pret valdības atteikumu parakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES) dalībnieku amnestiju.

Par to pirmdien paziņoja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ļevočkins, norādot, ka tas spēkā stāsies pēc oficiālās publicēšanas.

Ukrainas parlaments 19.decembrī pieņēma likumu par negatīvo seku novēršanu saistībā ar vajāšanu un sodīšanu par pasākumiem, kas notika miermīlīgu protesta akciju laikā. Likums ir attiecināms uz personām, kas piedalījās protesta akcijās no 21.novembra līdz brīdim, kad likums stāsies spēkā.

Tas paredz, ka visas krimināllietas pret akciju dalībniekiem tiks slēgtas, bet aizturētās personas tiks atbrīvotas, turklāt tiks dzēsta šo personu sodāmība.

Tāpat būs aizliegts sākt jaunas tiesvedības par protesta akciju un masu pasākumu dalībnieku administratīvajiem pārkāpumiem laikā no 21.novembra līdz dienai, kad likums stāsies spēkā.

Kopš 21.novembra, kad Ukrainas valdība paziņoja par atteikumu parakstīt asociācijas līgumu ar ES Austrumu partnerības samitā, kas novembra beigās notika Viļņā, valstī notikušas plašas protesta akcijas. Daudzi cilvēki ir aizturēti, un saistībā ar to Ukraina ir izpelnījusies starptautisku nosodījumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu