Ukraina: pie cilvēku bojāejas Slavjanskā novedusi ieroču izdalīšana (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prokremliskie separātisti Doņeckas apgabala Slavjanskas pilsētā pēc milicijas nodaļas ieņemšanas ir izdalījuši šaujamieročus iedzīvotājiem, tostarp agrāk sodītiem, un šāda rīcība novedusi pie cilvēku traumām un bojāejas, svētdien paziņoja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrija paziņo, ka pēc tam, kad Slavjanskas pilsētu ieņēma bruņoti teroristi, iekšlietu institūcijas nekontrolē situāciju pilsētā. Pēc Slavjanskas pilsētas milicijas nodaļas ieņemšanas tika izdalītas vairāk nekā 400 šaujamieroču vienības vietējiem iedzīvotājiem, tostarp cilvēkiem ar kriminālu pagātni, un tas noved pie traumām un upuriem," teikts paziņojumā ministrijas interneta vietnē.

"Ņemot vērā ārvalstu diversantu un nelikumīgu bruņotu formējumu klātbūtni pilsētā, kā arī šaujamieroču nekontrolējamu apriti, Slavjanska šodien ir visbīstamākā pilsēta Ukrainā," brīdināja Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrija arī uzsvēra, ka iekšlietu institūcijas svētdienas naktī nav veikušas nekādas spēka operācijas Doņeckas apgabalā un tā sastāvā esošajā Slavjanskas pilsētā.

Jau vēstīts, ka svētdienas naktī tika apšaudīts separātistu blokpostenis Slavjanskas nomalē un šajā apšaudē gājuši bojā vairāki cilvēki. Krievija šajā uzbrukumā apsūdz Ukrainas partiju "Labējais sektors", kura to noliedz un raksturo šo apsūdzību kā Krievijas provokāciju.

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka aizdomas rada tas, cik ātri apšaudes vietā parādījās Krievijas telekanālu televīzijas grupas, un Krievijas mediju ziņas par šo notikumu, kurām nepārprotami ir pasūtījuma raksturs. Ministrija uzsvēra, ka Krievija par pirmavotu izmantojusi nevis Ukrainas oficiālu informāciju, bet savus medijus, kurus kontrolē Dmitrijs Kiseļovs, kas pasludināts par nevēlamu personu (persona non grata) Eiropas Savienībā, ASV un Kanādā.

Iekšlietu ministrija apliecināja, ka pēc likumības un tiesiskās kārtības atjaunošanas Slavjanskā iekšlietu iestādes izmeklēs katru mediju ziņu par šaujamieroču lietošanas gadījumiem, ievainotajiem un nogalinātajiem.

"Iekšlietu ministrija vēršas pie visiem Ukrainas pilsoņiem ar aicinājumu nodot nereģistrētos šaujamieročus, tostarp tos, kas nolaupīti no Iekšlietu ministrijas un Ukrainas Drošības dienesta administratīvajām ēkām Luganskas un Doņeckas apgabalos. Pilsoņi, kas brīvprātīgi nodos ieročus, tiks atbrīvoti no atbildības gadījumā, ja nebūs izdarījuši smagus noziegumus, lietojot ieročus," piebilda Iekšlietu ministrija.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu