Turcijā aiztur 55 augsta ranga esošās un bijušās policijas amatpersonas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas varas iestādes otrdien ir aizturējušas 55 augsta ranga esošās un bijušās policijas amatpersonas saistībā ar kriminālizmeklēšanu par iespējamu korupciju un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

40 bijušās un esošās augsta ranga policijas amatpersonas ir aizturētas Stambulā. To vidū ir bijušais Stambulas policijas pretterorisma vienības vadītājs Emers Kese, vēstīja vietējie plašsaziņas kanāli. Vēl 15 policijas amatpersonas aizturētas citviet Turcijā.

Tiek norādīts, ka tā ir jaunākā vēršanās pret Turcijas premjerministra Redžepa Tajipa Erdoana politiskajiem pretiniekiem pirms augustā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Tiek uzskatīts, ka tā ir Erdoana vēršanās pret savu galveno sāncensi - ASV dzīvojošo ietekmīgo musulmaņu garīdznieku Fethullahu Gilenu, kuru Erdoans apsūdz sazvērestībā pret viņa valdību pēc tam, kad plašs korupcijas skandāls ietvēra Turcijas premjerministru un viņa tuvāko cilvēku loku.

Plašā operācijā, kas veikta otrdienas rītā, Stambulas policija vien veica reidus 200 adresēs. Televīzijā pārraidīti materiāli liecina, ka aizturētās augsta ranga policijas amatpersonas tika aizvestas roku dzelžos.

Laikraksts «Hurriyet» vēstīja, ka vienlaikus reidi otrdien tika veikti 22 pilsētās visā Turcijā.

Aizturētie tiek apsūdzēti spiegošanā, nelegālā sarunu noklausīšanā, oficiālu dokumentu viltošanā, privātuma pārkāpšanā, pierādījumu safabricēšanā un izmeklēšanas noslēpumu atklāšanā, vēstīja plašsaziņas līdzekļi.

Erdoans ir apsūdzējis Gilena atbalstītājus par plašu ietekmi valsts policijā un tiesu sistēmā, kā arī par korupcijas skandāla, kas pirms maijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām skāra Erdoana valdību, sarīkošanā.

Erdoana Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) vēlēšanās uzvarēja un ir izvirzījusi premjerministru par savu kandidātu 10.augustā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu