Francijā aizliegta palestīniešu atbalsta demonstrācija (24)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas policija aizliegusi sestdien paredzēto demonstrāciju pret Izraēlas uzbrukumu Gazas joslai, ņemot vērā, ka nesenās protesta akcijas pret Izraēlas uzsākto karu izvērsušās vardarbībā.

Šomēnes notikušajās palestīniešu atbalsta demonstrācijās Parīzē skanējuši antisemītiski saukļi un izraisījušās sadursmes ar policiju.

Divas demonstrācijas, kuras policija bija aizliegusi, neraugoties uz aizliegumu, tomēr notika.

Pēc tam kad policija piektdien bija aizliegusi sestdien plānoto demonstrāciju, Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs demonstrācijas organizētājus lūdza to atcelt.

«Es aicinu organizētājus atteikties no sestdienas pasākuma,» sacīja ministrs, vienlaikus brīdinot - ja organizētāji tomēr no ieceres neatteiksies, viņi būs izvēlējušies ceļu, kas saistīts ar «augstu risku».

Savukārt jurists, kurš pārstāv protesta akcijas organizētājus, sacīja, ka policijas lēmums ir pārsūdzēts.

«Valdība mēģina aizliegt pamattiesības,» norādīja protesta organizētājs un Palestīniešu jaunatnes kustības biedrs Omars Alsumi.

Trešdien vairāki tūkstoši demonstrantu Parīzē miermīlīgi demonstrēja pret Izraēlas uzbrukumu Gazas joslai.

Izraēlas karā pret Gazas joslu, kas turpinās jau 18 dienu, nogalināti vairāk nekā 800 palestīnieši, pārsvarā - mierīgie iedzīvotāji. Konfliktā dzīvību zaudējuši 33 izraēlieši.

Karš Gazas joslā izraisījis spēcīgas kaislības Francijā, kur mīt Rietumeiropas lielākās musulmaņu un ebreju kopienas. Francijas iedzīvotāju vidū ir pieci miljoni musulmaņu un pusmiljons ebreju.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu