Netanjahu: Izraēlai jābūt gatavai ilgai militārai kampaņai Gazas joslā (38)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlai ir jābūt gatavai ilgai militārai kampaņai Gazas joslā, pirmdienas vakarā paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Premjers nāca klajā ar šo paziņojumu televīzijas tiešraidē neilgi pēc tam, kad no Gazas joslas raidīti mīnmetēju šāviņi nogalināja četrus cilvēkus Izraēlā un ievainoja vismaz 12.

Mums jābūt gataviem ilgstošai kampaņai.

Izraēlas pilsoņi nevar dzīvot raķešu un nāves tuneļu draudos - nāves [draudos] no augšas un apakšas,» sacīja Netanjahu.

«Mēs neizbeigsim šo operāciju bez tuneļu neitralizēšanas, kuru vienīgais mērķis ir mūsu pilsoņu nogalināšana,» teica premjerministrs. Viņš runāja par kaujinieku ierīkotu tuneļu tīklu uz Gazas joslas un Izraēlas robežas, kurus kaujinieki izmanto, lai iekļūtu Izraēlā un tur veiktu teroraktus.

Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas. No 17.jūlija tiek īstenota arī sauszemes spēku operācija ar mērķi sagraut kaujinieku izveidotos tuneļus uz robežas ar Izraēlu. Šajā bruņotajā konfliktā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 1030 palestīniešu un vairāki desmiti izraēliešu.

Netanjahu sacīja, ka šo tuneļu likvidācija ir «pirmais un būtiskais solis Gazas joslas demilitarizēšanā», kurai līdz ar kaujinieku atbruņošanu ir jābūt «jebkura risinājuma [daļai], un starptautiskajai sabiedrībai ir jāuzstāj uz to».

Izraēlas premjers arī pieprasīja starptautiskajai sabiedrībai pārraudzīt un novērot būvmateriālu ievešanu Gazas joslā, jo tie tikuši izmantoti tuneļu būvēšanai.

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka pieci karavīri gājuši bojā sadursmēs ar palestīniešu kaujiniekiem, kas pa tuneli mēģinājuši iekļūt Izraēlā.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu