Pilots snaudā ļauj lidmašīnai krist (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidsabiedrības «Jet Airways» lidmašīna, kurā tobrīd atradās 280 pasažieri, nokrita par aptuveni 1500 metriem, kamēr lainera kapteinis esot bijis aizsnaudies, bet otrais pilots skatījies planšetdatorā informāciju par lidojumiem, ceturtdien vēsta Indijas Civilās aviācijas ģenerāldirektorāts (DGCA) un laikraksts «Times of India».

Negadījums noticis 8.augustā Turcijas gaisa telpā, lidmašīnai esot ceļā no Mumbajas uz Briseli.

DGCA pārstāvis informēja, ka šobrīd tiek izmeklēti starpgadījuma apstākļi, piebilstot, ka piloti arī par savas neuzmanības sekām tobrīd nepaziņoja lidostai, kas ir obligāta standartprocedūra. DGCA par šo pārkāpumu uzzināja no anonīmas ziņas telefonā, pēc kuras iestāde sazinājās ar lidsabiedrību.

Lidmašīnas «Boeing 777» galvenajam pilotam tobrīd bija «kontrolēta atpūta», kas ir atļauts, no neoficiāliem avotiem uzzināja «Times of India». Tiek arī izmeklēts, vai arī otrais pilots starpgadījuma brīdī nebija iemidzis, kaut gan pieejamā informācija liecina, ka otrais pilots tobrīd planšetdatorā pētīja informāciju par lidojumiem un nepamanīja lidmašīnas augstuma izmaiņas, informē Indijas laikraksts.

Problēma tika novērsta tikai pēc zvana no Ankaras gaisa kontroliera, kurš prasīja, kāpēc lidmašīna nokritusi no obligātā apmēram 10,3632 metru augstuma līdz apmēram 8,8392 metriem.

«Jet Airways» sadarbojas ar DGCA, nodrošinot visu nepieciešamo palīdzību izmeklēšanā, sacīja lidsabiedrības pārstāve Srirupa Sena. Viņa arī informēja, ka pati «Jet Airways» arī veic starpgadījuma iekšējo izmeklēšanu.

Abi piloti šobrīd atstādināti no lidojumiem, līdz izmeklēšana tiks pabeigta.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu