ANO: Sīrijas bēgļu skaits pārsniedz trīs miljonus (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas bēgļu skaits, kuri par tādiem kļuva valstī notiekošā pilsoņkara dēļ, ir pārsniedzis trīs miljonus, piektdien paziņoja ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR. Miljons sīriešu par bēgļiem ir kļuvuši pēdējā gada laikā.

«Sīrijas bēgļu krīze, kas pastiprinās, šodien pārsniegs rekordu - trīs miljonus cilvēku,» teikts UNHCR paziņojumā. Šajā skaitā nav iekļauti simtiem tūkstoši sīriešu, kas kļuvuši par bēgļiem, bet nav reģistrējušies par tādiem.

Reģistrēto Sīrijas bēgļu skaits pirms nepilna gada bija divi miljoni. Viņu skaita palielināšanos izskaidro «aizvien šausmīgākie apstākļi valstī», paziņoja UNHCR.

Bruņotajā konfliktā starp Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu un opozīcijas grupējumiem kopš 2011.gada marta ir gājuši bojā vairāk nekā 191 tūkstotis cilvēku..

Neskaitot bēgļus, šī konflikta dēļ par pārvietotām personām Sīrijas teritorijā ir kļuvuši 6,5 miljoni cilvēku.

Visvairāk Sīrijas bēgļu ir Libānā - 1,14 miljoni, savukārt Turcijā ir 815 tūkstoši, bet Jordānijā - 608 tūkstoši Sīrijas bēgļu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu