Pakistānas svētnīcā nošauti seši islāma sektas locekļi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņoti vīrieši ir atklājuši uguni uz dievlūdzējiem islāma sektas zikri svētnīcā Pakistānas dienvidrietumos, nogalinot vismaz sešus šīs sektas locekļus un ievainojot vēl septiņus, piektdien paziņoja amatpersonas.

Uzbrukums zikri sektas svētnīcā notika ceturtdienas vakarā Beludžistānas provinces Avaranas apriņķī apmēram 650 kilometrus no šīs provinces galvaspilsētas Kvetas.

Trīs uzbrucēji atbrauca ar diviem motocikliem un šāva uz ticīgajiem, kas lūdza Dievu saulrieta laikā, sacīja vietējās administrācijas amatpersona. Uzbrucēji pēc tam aizbēga.

Zikri sekta ir relatīvi jauna musulmaņu sekta Pakistānā. Sektas locekļi grupās lūdz Dievu svētnīcās un kalnos Beludžistānā.

Neviens grupējums nav uzņēmies atbildību par šo uzbrukumu, bet pagājušonedēļ Beludžistānā uz sienām parādījās grafiti ar brīdinājumiem zikri un hinduistiem pievērsties tradicionālajam islāma virzienam, citādi viņi tiks nogalināti.

Beludžistāna, kas robežojas ar Irānu un Afganistānu, ir Pakistānas lielākā, bet arī visnabadzīgākā un vismazāk attīstītā province.

Beludžistānas provincē aktīvi darbojas islāmistu kaujinieki un beludžu separātistu nemiernieki, kā arī notiek sunnītu uzbrukumi šiītu minoritātei. Beludžu separātisti kopš 2004.gada cīnās pret varas iestādēm, pieprasot politisku autonomiju un lielāku daļu no Beludžistānas dabas resursu dotajiem ienākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu