NATO: Krievijas spēki joprojām ir Ukrainā; pamiers ir fikcija (194)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO spēku augstākais komandieris sestdien Viļņā paziņoja, ka Krievijas spēki joprojām darbojas Ukrainā un pamiera režīms faktiski nedarbojas, tomēr viņš pauda cerību, ka jauns miera plāns varētu veicināt progresu krīzes mazināšanā.

«Runājot par Krievijas spēkiem uz vietas [Ukrainas austrumos], jā, tie joprojām ir Ukrainas iekšienē,» ASV ģenerālis Filips Brīdlovs teica žurnālistiem Lietuvas galvaspilsētā. Aplēses par Krievijas karavīru skaitu Ukrainā viņš nenosauca.

Brīdlovs arī atzina, ka pirms divām nedēļām noslēgtais pamiera režīms starp Ukrainas valdību un prokrieviskajiem spēkiem, kas cīnās valsts austrumos, «ir tikai pamiers uz papīra». Viņš norādīja, ka vardarbība pastiprinās, pēdējo pāris dienu laikā ir pieaudzis izšauto artilērijas šāviņu skaits ir tikpat liels, cik bija pirms 5.septembrī Minskā noslēgtās vienošanās.

NATO spēku komandieris pauda cerību, ka sestdien paziņotā vienošanās par buferzonas izveidi Ukrainā gūs panākumus situācijas stabilizēšanā.

Krievijas Ārlietu ministrija sestdien kārtējo reizi paziņoja, ka patiesībai neatbilst apgalvojumi, ka Ukrainas teritorijā ir Krievijas spēki.

Brīdlovs Viļņā apmeklē NATO dalībvalstu bruņoto spēku komandieru sanāksmi, kurā tiek runāts par vairākiem jautājumiem, tostarp situāciju Ukrainā un attiecībām ar Krieviju.

Komentāri (194)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu