Londonā notiks protesti pret algu samazināšanos (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagaidāms, ka Londonas ielās sestdien izies desmitiem tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret reālās darba algas pazemināšanos, kas, kā apgalvo akcijas rīkotāji, kopš 2008.gada sarukusi par 50 mārciņām (63 eiro) nedēļā.

Metropoles policija, sagaida, ka demonstrācijā piedalīsies cilvēki, kas būs ieradušies no visas Lielbritānijas.

Demonstranti plkst.11. (plkst.13. pēc Latvijas laika) pulcējas pie Viktorijas kuģu piestātnes un pēc tam dosies gājienā caur Londonas centru uz Haidparku.

Demonstrāciju organizē Arodbiedrību kongress (TUC), kas apvieno valsts lielākās arodbiedrības.

Demonstrācijas paredzētas arī Glāzgovā un Belfāstā.

Vēl iecerētās masu protesta akcijas priekšvakarā, aptuveni 200 aktīvisti sapulcējās pie parlamenta ēkas Londonā, paziņojot, ka gatavojas bez varasiestāžu atļaujas ierīkot nometni «Okupē demokrātiju».

«Mēs esam šeit pie Vestminsteras, jo vēlamies patiesu demokrātiju un vēlamies to tagad,» uzrunājot pūli, paziņoja viens no akcijas rīkotājiem.

Aktīvisti saka, ka plāno nometnē palikt deviņas dienas, taču policija brīdinājusi, ka viņiem nav tiesību laukumā izritināt guļammaisus un sliet teltis.

Līdz sestdienas rītam protestētāju skaits pie parlamenta bija sarucis līdz 50 cilvēkiem, kas segās ietinušies sēdēja uz bruģa un dzēra tēju.

Policijas pārstāvis pavēstīja, ka naktī uz sestdienu nav noticis kāds incidents, kuru «būtu vērts pieminēt».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu