Poļu strādniekiem britu veikalā savā starpā aizliedz runāt poliski

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā veikalu tīkla «Lidl» vadība aizliegusi poļu imigrantu strādniekiem darba laikā sarunāties dzimtajā valodā, draudot ar atlaišanu. Pie tam runāt savā starpā poliski viņiem aizliegts arī pauzēs, raksta «Daily Mail».

Poļu imigranti no «Lidl» veikala Kirkeldijā apgalvo, ka atlaišana viņiem draudot, ja kāds no veikala vadības izdzirdēšot viņus lietojam kādu citu, nevis angļu valodu. Veikala telpās esot jārunā tikai angliski, pat pārtraukumu laikā.

Tomēr daudzi «Lidl» klienti esot tieši poļu imigranti, kuri angļu valodu bieži nemaz nesaprotot. «Es mēģināju menedžerim paskaidrot, ka daudzi klienti nesaprot angļu valodu un uz mūsu veikalu nāk tikai tāpēc, ka šeit pie kases, beķerejā un citviet veikalā var rēķināties arī ar apkalpošanu poļu valodā. Menedžeris kļuva dusmīgs un vien pieteica ņemt vērā norādījumus,» sūdzas viens no poļiem, kas strādā «Lidl» veikalā.

«Skotijā es dzīvoju jau gandrīz 10 gadus, un līdz šim brīdim nebiju saskāries ne ar kādu diskrimināciju. Ir ļoti skumji tikt piespiestam runāt angliski ar cilvēkiem, kuri to nesaprot un jūtas apmulsuši, jo gaida apkalpošanu poļu valodā,» viņš piebilda.

«Lidl» oficiālā komentārā tikmēr uzsver, ka angļu valoda ir saziņas valoda tīkla veikalos un tā ir uzņēmuma politika.

Sašutuši ir arī daļa klientu. «Domāju, ka šī ir viena no muļķīgākajām idejām, ko esmu dzirdējis visas savas dzīves laikā. Es nevaru iedomāties pretēju situāciju, kad kādam britu izcelsmes darbiniekam jebkur Eiropā aizliegtu atbildēt dzimtajā valodā britu izcelsmes klientam,» izteicās kāds 35 gadus vecs poļu izcelsmes «Lidl» klients.

Kirkeldija ir pilsētiņa, kurā mitinās ļoti liels skaits poļu imigrantu. Nesen tur pat par godu vietējiem poļiem bija sarīkots poļu kultūras festivāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu