Grieķija tūristu pievilināšanai izmanto video, kas uzņemts Austrālijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Skandālā iekūlusies Grieķijas Tūrisma padome. Tās uzraudzībā tapis jaunākais tūrisma veicināšanas video, kurā starp skaistiem skatiem no Grieķijas pamanījies iekļūt arī tāds, kas uzņemts Austrālijā, raksta «The Telegraph».

Pie tam Austrālijā uzņemtais video nav vis šāds tāds - tajā redzams viens no Austrālijas lepnumiem, tā dēvētās 12 apustuļu klintis okeāna piekrastē.

Par to, ka video tapis Austrālijā, šaubu nav

Par video piederību Austrālijai nav nekādu šaubu - to savulaik uzņēmis austrāliešu fotogrāfs Alekss Černejs, un šis pats video ne reizi vien izmantots arī Austrālijas tūrisma kampaņās.

15 sekundes garais «time lapse» video iekļauts apjomīgā 12 minūtes garā Grieķijas tūrisma veicināšanas klipā «Dievi, mīti un varoņi».

Fotogrāfs Černeys paudis sašutumu par sava autordarba izmantošanu šādā veidā. Tas esot noticis bez saskaņošanas ar viņu. Galu galā Grieķija par video izmantošanu fotogrāfam piekritusi samaksāt.

Grieķijas Tūrisma padome savādajai rīcībai atradusi skaidrojumu - Austrālijā uzņemtais video esot izmantots tādēļ, ka tajā fonā redzami zvaigznāji, kuriem savulaik izvēlēti grieķu dievību un varoņu vārdi.

«Gandrīz visā pasaulē, lai kur jūs grieztos, jūs sastapsieties ar ideju, ar vārdu, kas nācis no Grieķijas. Pat Austrālijas debesīs dienvidu puslodē, acis paceļot pret debesīm, redzēsiet zvaigznes un zvaigznājus, kuri nes grieķu vārdus,» teikts padomes oficiālajā paziņojumā.

Autors uzjautrinās par savādajiem aizbildinājumiem

Klipa autoram tas izraisījis smaidu - viņaprāt, šādiem pašiem mērķiem varēja video rādīt arī no Grieķijas piekrastes filmētus zvaigznājus. «Viss kārtībā, ja gadās pieļaut kļūdu, bet nākt klajā ar šādu aizbildinājumu vai skaidrojumu gan ir smieklīgi,» viņš izteicās komentārā Austrālijas medijiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu