Kaujinieki Kenijā nogalina 28 autobusa pasažierus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaujinieki sestdienas rītā Kenijas ziemeļaustrumos netālu no robežas ar Somālijas apturējuši autobusu un nogalinājuši 28 pasažierus, kuri nav bijuši musulmaņi, paziņoja policija, uzbrukumā vainojot Somālijas islāmistu kaujinieku grupējumu «Al Shebab».

«Es varu apstiprināt, ka 28 nevainīgus ceļotājus brutāli nogalināja «Al Shebab«,» paziņoja reģionālās policijas priekšnieks.

Pēc viņa teiktā, kaujinieki piespieda autobusu apstāties un nobrauca to ceļa malā, kur nogalināja pasažierus, kuri nebija musulmaņi.

«Al Shebab» 2013.gada septembrī sarīkoja uzbrukumu lielveikalam «Westgate» Kenijas galvaspilsētā Nairobi, nogalinot 67 cilvēkus. Kaujinieki uzbrukumu veica kā brīdinājumu Kenijai izvest savus spēkus no Somālijas dienvidiem.

«Al Shabaab» ir saistīts starptautisko teroristisko organizāciju «Al Qaeda». No 2006.gada līdz 2011.gadam grupējums kontrolēja lielāko daļu Somālijas dienvidu reģiona, līdz iejaucās Āfrikas miera uzturēšanas spēki.

Tomēr grupējuma kontrolē joprojām atrodas vairāki lauku apvidu centri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu