Čehijas prezidentu rupjību dēļ vairs nelaidīs tiešraidē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas prezidentu Milošu Zemanu vairs nelaidīs tiešraidē, nolēmusi Čehijas radio padome pēc atkārtotām prezidenta izteiktām rupjībām tiešraidē.

Šādi Zemana izlēcieni pārkāpj likumu par televīzijas un radio apraidi, kā arī Čehijas radio kodeksu, vēsta Prāgas radio. Padome īpašu uzmanību pievērsusi kodeksa punktam, kas aizliedz laist tiešraidē cilvēku, attiecībā uz kuru pastāv pamatotas bažas, ka viņš varētu lietot vulgārus izteicienus.

«Tas nozīmē, ka nākotnē raidījumi tiks ierakstīti iepriekš, nevis būs tiešraidē. Tomēr konkrēti soļi šobrīd netiek apspriesti,» teikts padomes paziņojumā.

Zemans novembra sākumā izpelnījās plašu sabiedrības kritiku par lamuvārdu lietošanu radiointervijā, kurā viņš izteicās, ka Čehijas valdība ir «sačakarējusi» likumprojektu, nodēvēja Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces par «maitām» un pārtulkoja nosaukumā iekļauto vārdu «pussy» kā «p--a».

17.novembrī, Čehijai atzīmējot Samta revolūcijas sākuma 25. gadskārtu, tūkstošiem demonstrantu Prāgas un Brno ielās aicināja prezidentu Milošu Zemanu labprātīgi atkāpties no amata, protestējot pret viņa promaskavisko ārpolitiku un rupjajiem izteikumiem intervijā.

Gandrīz katrs demonstrants turēja paceltā rokās sarkano kartīti, ar ko futbolā paziņo par noraidīšanu no laukuma. Vēlāk, prezidenta svinīgās uzrunas laikā Prāgas centrā demonstranti apmētāja viņu ar olām un tomātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu