Eiropas Savienības ārkārtas Ārlietu padomē spriedīs par Ukrainu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Briselē ceturtdien notiks Eiropas Savienības Ārlietu padomes ārkārtas sanāksme, kas tiek sasaukta saistībā ar Ukrainas separātisko grupējumu veiktajiem bruņotajiem uzbrukumiem Mariupolē un citur Ukrainas austrumos, uzzinājām Ārlietu ministrijā.

Latvija jau 24. janvārī aktīvi aicināja iespējami drīz sasaukt ES ārkārtas Ārlietu padomi. Ārlietu padome skatīs arī jautājumu par Eiropas Savienības attiecībām ar Krieviju, ņemot vērā atbalstu, ko Krievija turpina sniegt separātistiem Ukrainas austrumos. Latviju Ārlietu padomē pārstāvēs Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Reaģējot uz traģiskajiem notikumiem Ukrainas austrumos, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ES augstajai pārstāvei ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikai Mogerīni (Federica Mogherini) ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina ES rīkoties ātri, izlēmīgi un stingri. E. Rinkēvičs 27. janvāra vēstulē norādījis, ka

apstākļos, kad tiek grauta Ukrainas teritoriālā integritāte, suverenitāte un neatkarība, nav šaubu par nepieciešamību saglabāt spēkā esošos ierobežojumus, kā arī izvērtēt nepieciešamību tos paplašināt.

Ārlietu ministrs lūdzis augsto pārstāvi darba kārtībā iekļaut jautājumu par cīņu ar Krievijas propagandu. Ministrs piedāvājis apsvērt iespēju pieņemt lēmumu par ES līmeņa komunikācijas komandas izveidi un uzdevumu Eiropas Komisijai izstrādāt stratēģiju līdzsvarotai mediju vides nodrošināšanai ES, kā arī tās kaimiņu reģionos.

Tāpat Rinkēvičs aicinājis atjaunot centienus pielīdzināt tā sauktās Luhanskas un Doņeckas tautas republikas teroristiskajām organizācijām. Līdz ar kompetento tiesībsargājošo iestāžu lēmumu ES institūcijām būtu jāizvērtē šo divu vienību iekļaušana ES teroristisko organizāciju sarakstā. Vēstulē augstajai pārstāvei norādīts, ka pašreizējos apstākļos ir būtiski turpināt stingru un nelokāmu ES atbalstu Ukrainas stabilizācijas centieniem un reformu īstenošanas procesam.

Latvijas pārstāve sanāksmē uzsvērs, ka, lemjot par tālāko politiku pret Krieviju, būs ļoti svarīgi nodrošināt ES vienotību un solidaritāti.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu