ES pagarina sankcijas pret Janukoviču

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) piektdien uz gadu pagarinājusi pērn piemēroto aktīvu iesaldēšanu bijušajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un vēl 14 citām personām, kas tiek turētas aizdomās par Ukrainas valsts līdzekļu piesavināšanos.

Bijušā Ukrainas premjerministra Mikolas Azarova dēlam Oleksijam Azarovam sankcijas atceltas, bet viņa tēvs joprojām atrodas «melnajā sarakstā», liecina ES oficiālajā žurnālā publiskotā informācija.

Sankcijas atceltas vēl trim ukraiņiem - bijušajam Ukrainas Drošības dienesta (UDD) vadītājam Oleksandram Jakimenko, bijušajiem prezidenta padomniekiem Andrejam Portnovam un Igoram Kaļininam.

2014.gada martā ES iesaldēja aktīvus 22 cilvēkiem, pret kuriem tika sākta sākotnējā izmeklēšana par Ukrainas valsts līdzekļu piesavināšanos un korupciju.

Janukovičam, viņa dēlam Oleksandram un 13 ukraiņiem sankcijas pagarinātas uz gadu, bet četrām personām, tostarp Janukoviča dēlam Viktoram, sankcijas pagarinātas uz trim mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu