Tunisijā nogalināti deviņi teroristi no grupējuma, kuru apsūdz par uzbrukumu muzejam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tunisijas drošības spēki ir nogalinājuši deviņus džihādistus, tai skaitā līderi grupējumam, kas tiek apsūdzēts par uzbrukumu tūristiem Tunisijas galvaspilsētas Tunisas muzejā, svētdien informēja valsts amatpersonas.

Tunisijas spēki «vakar [sestdien] nogalināja svarīgākos Okba Ibn Nafa brigādes locekļus, tai skaitā tās līderi Lokmanu Abu Sahru», reportieriem pavēstīja premjerministrs Habibs al Sids.

Šo grupējumu un Alžīrijas pilsoni Abu Sahru Iekšlietu ministrija ceturtdien apsūdzēja par uzbrukuma muzejam organizēšanu.

«Pagājušajā naktī [sestdien] Sidi Aišas kalnu teritorijā tika nogalināti deviņi teroristi,» pirms tam sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Mohameds Ali Arvi.

Valsts varasiestādes uzsver, ka šis grupējums kopš 2012.gada ir nogalinājis 60 drošības spēku pārstāvjus.

Svētdien Tunisā notiek gājiens pret ekstrēmismu, kurā kopā ar Tunisijas iedzīvotājiem piedalās arī Francijas prezidents Fransuā Olands, Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis, Itālijas premjerministrs Mateo Renci un Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass.

Jau ziņots, ka 18.martā uzbrukumā Bardo muzejam Tunisā teroristi nošāva 21 cilvēku, tai skaitā 20 ārzemju tūristus un vienu Tunisijas policistu.

Saistībā ar šo uzbrukumu ir aizturēti deviņi cilvēki un par tā sarīkošanu atbildību uzņēmās ekstrēmistiskais grupējums «Islāma valsts».

Šis ir nopietnākais uzbrukums ārzemniekiem Tunisijā, kopš 2002.gadā «Al Qaeda» pašnāvnieku teroristu sarīkotā sprādzienā sinagogā Džerbas salā gāja bojā 14 Vācijas, divi Francijas un pieci Tunisijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu