Vidusjūrā vienas dienas laikā izglābti 4200 nelegālie migranti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā piektdien tika izglābti 4200 nelegālie migranti, bet 17 cilvēki ir atrasti miruši, paziņoja Itālijas krasta apsardze. Lūgumi pēc palīdzības tika saņemti no 22 kuģiem, kas atradās netālu no Lībijas un arī Itālijas krastiem.

Vienas diennakts laikā izglābto cilvēku skaits ir viens no augstākajiem pēdējo gadu laikā.

No piepūšamajām laivām tika izglābti 300 migranti, bet tajās atradās arī 17 cilvēku līķi.

Piektdien notikušajā glābšanas operācija piedalījās Itālijas krasta apsardze, kā arī Īrijas, Itālijas un Vācijas karakuģi Eiropas Savienības (ES) robežkontroles aģentūras «Frontex «pārraudzībā.

Saskaņā ar ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Vidusjūrā bīstamos braucienos uz Eiropu ir gājuši bojā apmēram 1770 nelegālu migrantu - 30 reizes vairāk nekā tādā pašā laika periodā 2014.gadā. Pēdējos 18 mēnešos šādi gājuši bojā vairāk nekā 5000 cilvēku.

Grieķija un Itālija ir galvenās valstis, caur kurām Eiropas Savienībā (ES) pāri Vidusjūrai iekļūst patvēruma meklētāji un ekonomiskie migranti no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas, cerot sasniegt turīgākas valstis ES ziemeļos.

Kopš gada sākuma Itālijā ir ieradušies vairāk nekā 41 000 migrantu, bet Grieķijā - apmēram 37 000.

Nelegālo migrantu skaita pieaugums, kuri mēģina sasniegt Eiropas piekrasti, tiek izskaidrots ar drošības situācijas pasliktināšanos Lībijā un labvēlīgākiem laikapstākļiem Vidusjūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu