ASV izlūkdienests izspiegojis ne vien Merkeli, bet arī Vācijas valdības ministrus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta vietnes «WikiLeaks» publiskoti jauni dokumenti liecina, ka ASV izlūkdienests Nacionālās drošības aģentūra (NSA) ne vien izspiegoja Vācijas kancleres Angelas Merkeles mobilā telefona sarunas, bet arī noklausījās vairākus viņas valdības ministrus, ziņoja laikraksts «Sueddeutsche Zeitung».

Saskaņā ar šiem dokumentiem NSA, neaprobežojoties ar Merkeles izspiegošanu, īpaši interesējās par Vācijas Finanšu, Ekonomikas un Lauksaimniecības ministrijas darbību.

Laikraksts informēja, ka «WikiLeaks» to iepazīstinājis ar 69 telefona numuru sarakstu, pret kuriem bijusi vērsta NSA darbība. Šis ministru un augsta ranga amatpersonu telefona numuru saraksts datējams ar laiku no 2010. līdz 2012. gadam.

Starp NSA izspiegotajiem bija tagadējais ekonomikas ministrs un vicekanclers Zigmārs Gabriels, kurš gan tolaik bija opozīcijā.

Sarakstā ir arī bijušā finanšu ministra Oskara Lafontēna tālruņa numurs. Viņš bija šajā amatā līdz 1999.gadam, bet numurs vēl aizvien ir aktīvs, un tagad, zvanot uz to, var piezvanīt pašreizējā finanšu ministra Volfganga Šoibles sekretariātam.

Vācijas un ASV attiecības ievērojami pasliktinājās pēc bijušā NSA līgumdarbinieka Edvarda Snoudena 2013.gadā noplūdinātas informācijas, ka NSA novērojusi mobilo tālruni, kuru Merkele izmantoja savas partijas darīšanās.

Vācijas federālā prokuratūra jūnijā izbeidza pirms gada sākto kriminālizmeklēšanu par Merkeles mobilā telefona sarunu izspiegošanu, jo prokuratūrai neizdevās atrast pierādījumus, kas būtu izmantojami tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu