ASV Episkopālā baznīca akceptē viendzimuma laulības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Episkopālā baznīca trešdien paziņoja, ka ir akceptējusi ceremonijas viendzimuma laulībām pēc tam, kad ASV Augstākā tiesa legalizēja viendzimuma laulības visos ASV štatos.

"Tāpat kā valsts likums atļauj, [baznīcas] Kanoni tagad atļauj VISIEM pāriem laulāties Episkopālajā baznīcā,» teikts paziņojumā mikroblogu vietnē « Twitter».

Baznīca pieņēma šo lēmumu pēc tam, kad ASV Augstākā tiesa piektdien pieprasīja visiem ASV štatiem atzīt laulības starp viena dzimuma cilvēkiem.

ASV Episkopālā baznīca atļaus viendzimuma laulības, bet neprasīs garīdzniekiem veikt šādu laulību ceremonijas, ja viņiem būs iebildumi to darīt, teikts baznīcas paziņojumā.

Episkopālā baznīca ir anglikāņu konfesijas atzars ASV teritorijā. Šajā konfesijā ir 80 miljoni ticīgo baznīcās visā pasaulē.

Sestdien Episkopālajā baznīcā par nākamo prezidējošo bīskapu pirmoreiz tika ievēlēts afroamerikānis – bīskaps Maikls Karijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu