Venecuēla un Kolumbija atsauc vēstniekus robežkonflikta dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēla un Kolumbija ir atsaukušas savus vēstniekus uz konsultācijām pēc konflikta uz abu valstu robežas saistībā ar Venecuēlas veiktiem pasākumiem pret Kolumbijas kontrabandistiem un migrantiem.

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss televīzijas uzrunā ceturtdien paziņoja, ka ir atsaucis vēstnieku no Karakasas, jo Venecuēlas varas iestādes nav ļāvušas pierobežas pilsētā ierasties Kolumbijas tiesībsargam (ombudsmenam).

Dažas stundas pirms tam Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro valsts televīzijā apsūdzēja Santosu izlīguma centienu graušanā ar meliem. Līdz tam Maduro bija vērsis vārdiskus uzbrukumus galvenokārt pret iepriekšējo Kolumbijas prezidentu Alvaro Uribi, kurš ir Santosa politisks sāncensis.

Ceturtdienas vakarā Venecuēlas ārlietu ministre Delsija Rodrigesa paziņoja par vēstnieka atsaukšanu no Bogotas uz konsultācijām par paramilitāro spēku un kontrabandistu iefiltrēšanos no Kolumbijas.

Krīze starp abām valstīm sākās pirms nedēļas, kad Maduro paziņoja, ka Kolumbijas paramilitārie spēki sašāvuši trīs Venecuēlas armijas virsniekus, kas piedalījās patrulēšanā pret kontrabandistiem. Reaģējot uz to, Maduro slēdza svarīgu robežpārejas punktu, izsludināja ārkārtas stāvokli sešās pilsētās un izraidīja vairāk nekā 1000 Kolumbijas migrantu.

Santoss paziņoja, ka šāda Venecuēlas izturēšanās pret Kolumbijas pilsoņiem nav pieļaujama.

Abu valstu ārlietu ministriem trešdien neizdevās vienoties par krīzes atrisinājumu.

Kontrabandisti parasti iepērk lētas Venecuēlas preces, lai tās pārdotu Kolumbijā par augstākām cenām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu