ES vienojas paātrināt patvērumu nesaņēmušo personu deportāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministri ceturtdien vienojās paātrināti deportēt tās personas, kurām ir atteikts patvēruma meklētāja statuss.

«Tie, kuriem nav nepieciešama starptautiskā aizsardzībā, būs jāatgriežas to izcelsmes valstīs,» reportieriem paziņoja ES Padomē prezidējošās valsts Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministrs Žans Aselborns.

Šobrīd ES ir atstājuši vai ir deportēti tikai apmēram 40% cilvēku, kuriem ir atteikts patvērums, informēja ministrs.

«Mums ir jāapkaro cilvēki, kuri ļaunprātīgi izmanto mūsu patvēruma sistēmu,» ierodoties sanāksmē, sacīja Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja.

Oktobrī no ES tiks nosūtīti desmit avioreisi ar personām, kuras nav saņēmušas patvērumu, atklāja Eiropas Komisijas (EK) migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls.

Ministri rosināja, ka varētu izmantot attīstības finansējumu, lai piespiestu izcelsmes valstis - lielākoties Āfrikā - uzņemt atpakaļ ekonomiskos migrantus.

«Ir jāizmanto smalks līdzsvars starp pamudinājumu un spiedienu, lai palielinātu trešo valstu sadarbību saistībā ar atpakaļuzņemšanu un atgriešanu,» paziņoja ministri.

Nozīmīgs elements, lai deportētu migrantus un uzņemtu īstus bēgļus, ir EK rosinājums Grieķijā un Itālijā izveidot uzņemšanas centrus, kuros amatpersonas varētu šīs abas grupas sašķirot.

Avramopuls un Aselborns piektdien dosies uz Itālijai piederošo Lampedūzas salu, kurā tiks atklāt pirmais šāda veida centrs.

Piektdien arī notiks pirmā patvēruma meklētāju pārvietošana ES ietvaros. kas ir sakums 160 tūkstošu cilvēku sadalei bloka dalībvalstu vidū. Apmēram 20 Eritrejas pilsoņi no Itālijas piektdien tiks pārvietoti uz Zviedriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu